iq тест

Причини водещи до грешен IQ резултат

Хоумър Симпсън Въпреки че IQ тестовете са най-добрия начин за измерване на относителната човешка интелигентност, те имат и доста недостатъци. Ако се използват неправилно и ако не се следват някои съвети и правила, те могат лесно да доведат до грешен резултат.

В тази статия ще разгледаме някои причини за получаване на грешен IQ от един тест за интелигентност. Ще разделим тези причини на два вида – тези, които водят до по-висок IQ и тези, водещи до по-нисък IQ. Ще приемем, че самия тест, на който сте се тествали, е правилен. Естествено е, че ако той не изчислява по правилен начин вашия IQ, това също ще доведе до неправилен резултат.

Какво може да доведе до нереално висок IQ?

Какво може да доведе до нереално нисък IQ?

В заключение искам да кажа, че винаги при решаване на IQ тест за първи път, хората получават по-нисък резултат. Това се предизвиква от емоционалната реакция на човек при срещата му с нещо непознато. Експертите препоръчват да се тествате поне на няколко различни теста за интелигентност и след това да изчислите средноаритметичния резултат от всички. Той се приема за най-точен.

Също не се притеснявайте по време на теста и бъдете концентрирани и отпочинали. Спазвайте правилата и имайте едно на ум за вашето време (ако има такова).Всички права запазени © 2024 | За контакти